Lid worden

Als u met uw paard of pony wilt deelnemen aan wedstrijden, dan moet u lid zijn of worden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) én lid zijn of worden van een rijvereniging, bijvoorbeeld van onze rijvereniging de Wouwse Plantage Ruiters (WPR). Én u dient over een startpas te beschikken.

Als u lid wordt van onze vereniging, dan regelt onze vereniging uw aanmelding bij de KNHS. 

Voor het lidmaatschap van onze vereniging ontvangt u van onze vereniging een factuur.
Op de factuur staan de kosten:
1. 
voor het lidmaatschap van onze vereniging (2024: € 35,00);
2. voor de KNHS Kring West Brabant bijdrage (€ 3,00 per jaar indien u geen startpas(sen) hebt of € 10,00 per jaar indien u één of meerdere startpassen hebt of aanvraagt bij de KNHS). 

Na ontvangt van uw betaling van uw factuur, wordt u aangemeld als lid van onze vereniging en als lid van de KNHS (indien u nog geen lid bent van de KNHS).
Vervolgens ontvangt u, indien u nog geen KNHS-lid bent, van de KNHS een factuur voor uw lidmaatschap van de KNHS. 
Na betaling van de KNHS factuur, kunt u zelf op de website van de KNHS uw startpas(sen) aanvragen. De kosten van de startpas(sen) betaalt u rechtstreeks aan de KNHS op het moment dat u de startpas(sen) aanvraagt. De kosten van een startpas zijn te vinden op de website van de KNHS (klik op downloads).

Bij het overstappen van uw huidige vereniging naar een andere vereniging wordt uw actieve startpas niet automatisch overgezet. Stapt u over van uw huidige vereniging naar onze vereniging, dan kunt u voor het overzetten van uw startpas(sen) gebruik maken van de Overstapservice van de KNHS. Met de Overstapservice wordt uw actieve startpas per direct overgezet van uw huidige vereniging naar onze vereniging.
Om gebruik te kunnen maken van de Overstapservice, dient u zich eerst aan te melden bij onze vereniging waarna wij u vervolgens kunnen aanmelden bij de KNHS. U kunt direct daarna gebruik kunt maken van de KNHS Overstapservice.
Klik hier voor meer info over de KNHS Overstapservice.
Voor vragen over de Overstapservice kunt u contact opnemen met de KNHS Servicedesk via 0577-408300 of servicedesk@knhs.nl.

Indien u nog vragen heeft over onze vereniging, neemt u dan gerust contact op met ons secretariaat via e-mail: wouwseplantageruiters@gmail.com

Overzicht kosten 2024 (zonder kosten startpas)

Contributie vereniging Wouwse Plantage Ruiters € 35,00 per jaar
Contributie vereniging Wouwse Plantage Ruiters (tweede en volgend gezinslid wonend op hetzelfde adres) € 17,50 per jaar
Lidmaatschap KNHS (KNHS stuurt hiervoor zelf een factuur) € 29,50 per jaar
Kringbijdrage Kring West Brabant zonder startpas(sen)

Indien u één of meerdere startpassen heeft of aanvraagt,
dan wordt de kringbijdrage vermeerderd met
(De totale Kringbijdrage bedraagt dus max. € 10,00 pp per jaar)

€ 3,00 per jaar

€ 7,00 per jaar

Van de contributiegelden worden alle noodzakelijke kosten betaald om de vereniging in stand te kunnen houden.
Met een KNHS lidmaatschap ben je uitgebreid verzekerd, op naast en rondom je paard/pony. Ook kun je gebruik maken van leuke voordeel- en winacties. Zie de website van de KNHS voor meer informatie hierover.

Wil je lid worden van onze vereniging, vul dan onderstaande gegevens in en klik op de button ‘Verzenden’. Na ontvangst van je gegevens nemen wij per e-mail contact met je op om je lidmaatschap te bevestigen.
Indien je na twee werkdagen geen reactie ontvangen hebt, kijk dan of onze reactie niet per ongeluk in je spambox of bij ongewenste e-mail terecht is gekomen.  

Het lidmaatschap van WPR en de KNHS geldt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd. De opzegging van het lidmaatschap van onze vereniging dient vóór 30 november ontvangen te zijn door onze vereniging. Bij opzegging ná 30 november is onze vereniging genoodzaakt de kosten van het komende jaar in rekening te brengen.
Als je het lidmaatschap van onze vereniging opzegt en je wilt ook geen KNHS lid meer zijn, vergeet dan niet zelf je KNHS lidmaatschap, via de website van de KNHS, tijdig op te zeggen. Het afmelden van een eventuele startpas dien je ook zelf te doen via de website van de KNHS.

    Uw naam (verplicht)

    Uw emailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht