Algemene info

Wat moet ik doen om aan wedstrijden te kunnen deelnemen?
Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen moet je lid zijn/worden van een rijvereniging die is aangesloten bij de KNHS, zoals onze rijverenging de Wouwse Plantage Ruiters.

Daarnaast dien je een startpas aan te vragen. Als je lid bent/wordt van bijvoorbeeld onze rijvereniging, dan heb/ontvang je een inlogcode om in te loggen op de website van de KNHS.
Als je bent ingelogd in Mijn KNHS kun je klikken op Mijn Paarden> Sportstanden en Startbescheiden> Nieuwe startkaart aanvragen.

(Toekomstige) leden van onze vereniging kunnen voor het aanvragen van een startpas ook bij het secretariaat van onze vereniging terecht. Stuur hiervoor per mail een bericht met uw gegevens naar secretariaat@wouwseplantageruiters.nl.

Info over de startpas
De startpas vervangt sinds 1 januari 2012 de KNHS startkaart en startcoupons.

Je kunt met de startpas deelnemen aan meerdere disciplines, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, enurance en reining is er een discipline gebonden startpas.
De startpas is combinatiegebonden. Dus als je bijvoorbeeld met twee verschillende paarden wedstrijden wilt rijden, dan heb je twee startpassen nodig.

Kosten startpas (2019):
1e startpas ruiter & paard, onbeperkt: € 114,75 (12 maanden geldig)

2e startpas ruiter & paard, onbeperkt: € 106,50 (12 maanden geldig)

startpas ruiter & paard: € 47,50 (één maand geldig)

startpas ruiter & paard: € 28,50 (één week geldig)

startpas ruiter & paard: € 19,00 (één dag geldig)

Hoe schrijf ik me in voor wedstrijden?
Je kunt je voor veel wedstrijden online inschrijven via de wedstrijdkalender in Mijn KNHS. Kan dat (nog) niet, dan kun je inschrijven voor wedstrijden met behulp van het KNHS inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is te downloaden op de website van de KNHS, kijk bij ‘Wedstrijden’ en dan bij ‘Meedoen aan wedstrijden’.
Het inschrijf
formulier moet ingevuld worden gemaild naar de wedstrijdorganisatie van de vereniging die de wedstrijd organiseert.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de startpas en bijbehorende mogelijkheden? Neem dan contact op met de KNHS servicedesk: 0577-408300 of servicedesk@knhs.nl.